Direct een goedkope autoverzekering vergelijken

Autoverzekering Vergelijken

Wanneer je een voertuig in bezit hebt ben je verplicht in Nederland om deze te verzekeren. Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam komt te staan is er een verzekeringsplicht. Een goedkope autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hier bij aan: Welke dekking heeft u gekozen? Hoeveel schadevrije jaren heeft u opgebouwd? Wat is uw leeftijd? En wat is uw postcode? Deze factoren spelen een grote rol in het bepalen van uw verzekering prijs.

Wat is een basis autoverzekering?

Een basis autoverzekering is de WA verzekering. Dat staat voor Wettelijke aansprakelijkheid.  Deze verzekering zorgt er voor wanneer u schade aanbrengt bij de tegenpartij, dat deze kosten zullen worden gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Deze premie is de basis van uw verzekering. Natuurlijk kunt u er voor kezen om uw verzekering uit te breiden waardoor meerdere ongevallen en probleem gevallen onder uw verzekeringspakket vallen.

Welke dekking kan ik kiezen voor mijn autoverzekering?

We hebben in het vorige kopje besproken over de WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid), hiernaast kunt u ook kiezen voor de WA beperkt casco of voor de meest uitgebreide autoverzekering allrisk verzekering.

WA Beperkt Casco: Brandschade, Ruitbreuk en schade door aanrijding met loslopende dieren.

Allrisk: Alles van WA & WA Beperkt Casco + Schade aan uw voertuig die door uw zelf is ontstaan.

Welke verzekeringspakket past het beste bij u?

Wanneer u een verzekering uitkiest spelen meerdere factoreren een rol. Denk aan bijvoorbeeld de dagwaarde van de auto, maar ook de opgebouwde schade vrije jaren. Als u veel schade vrije jaren heeft opgebouwd is vaak uw premie veel lager als bij iemand die geen schade vrije jaren heeft opgebouwd. Een verzekering moet wel in verhouding staan met de dagwaarde van uw voertuig. Is uw voertuig bijvoorbeeld 15 jaar oud dan is het niet heel zinvol om daar een allrisk verzekering op af te sluiten… (Of het moet een dure oldtimer zijn)

Heb ik een aanvullende verzekeringspakket nodig?

U maakt standaard gebruik van de standaard dekking. Ook kunt u kiezen om dit uit te breiden met een aanvullende verzekering. Een veel gekozen item is de ongevallen-inzittendeverzekering en de schae-inzittendeverzekering. Deze aanvulling zorgt er voor dat de inzittende bij u in de auto of de bezittingen van deze personen een schade vergoeding krijgen bij een ongeval.

Wat heeft u nodig voor het berekenen van een verzekering?

Om uw premie te berekenen hebben wij nodig een postcode, huisnummer, leeftijd en kenteken van het voertuig. Op basis van deze factoren wordt een prijs berekend. Op Autoverzekering-Vergelijken kunt u in het menu filters aan kiezen met uitbreidingen voor uw verzekering. U kunt dus in een oog opslag zien welke verzekering het voordeligste is en welke het beste bij u past.